maanantai 25. tammikuuta 2016

Rahkajälkiruoka


Siihen tulee rahkaa, kermaa, sokeria, vaniljasokeri, sirtuunankuorta ja appelsiinimehua.
7 annosta.
200g maitorahkaa
2 dl kermaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeri 
Ripaus sitrtuunankuorta
Puolikkaan sitruunan mehuutiset
Halutessaan käyttä liivatetta 
Pinnalle. 
1-2 appelsiinin mehua
Liivatetta


Sekoita rahka ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Lisää kerma rahkasokerin sekaan. Laita liivatteet kylmään veteen. Raasta sitrtuunankuorta. Laita sitruunankuoret rahkakerman sekaan. Kiehauta puolikkaan sitruunan mehu. Purista liivateestä vesi pois ja laita liivate kuuman sitruunamehun joukkoon. Anna jäähtyä ennen kun laitat rahkakerman sekaan. Laita valmiit annokset jäähtymään. Laita taas liivate kylmään veteen. Kiehauta appelsiinimehua. Purista liivateestä vesi pois ja laita liivate kuuman appelsiinimehun joukkoon. Anna jäähtyä hetken. Laita jäähtynyt appelsiinimehu rahkakerman päälle. Halutessasi voit laittaa ennen kun teet annokset nii  mantelilastuja alle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti