tiistai 29. maaliskuuta 2016

Suomalainen ruokakulttuurii nytten



Suomalainen ruokaperinne elää ja uudistuu. Sekä kuluttajien että ruoka-alan ammattilaisten tietoisuus ruuan alkuperästä ja vastuullisuudesta on noussut, ja samalla ruuan yhteiskunnalliset ja poliittiset ulottuvuudet ovat vahvistuneet. Nyt halutaan laittaa suomalaista ruokaa kotimaisista raaka-aineista.

Ruokaa ei nykymaailmassa enää nähdä vain elimistölle

Välttämättömänä polttoaineen, vaan myös 

Henkilökohtaisena vaikuttamisen välineenä: ruokavalio 

Voi olla kannanotto johonkin samalla kun se koetaan 

Oman hyvinvoinnin lähteenä.

Ruuan kiinnostavuus kumpuaa siitä, että se on välttämättä 

osa meidän jokaisen arkea: kaikkien on syötävä päivittäin. 

Ihmiset voivat kuitenkin itse päättää, mitä ja miten syövät – 

ja syömisellä voidaan vaikuttaa myös maailman tilaan.




Ruoka on helppo ja syvästi henkilökohtainen vaikuttamisen 

väline.








Lähteet: www.ruokatieto.fi www.hyvaasuomesta.fi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti